Serviciile noastre

Restaurare și conservare

PATRIMONIU MOBIL

Oferim servicii de restaurare și conservare a operelor de artă de dimensiuni reduse confecționate din piatră, ceramică și ipsos. Exemple: stucatură, statuete, sculpturi de plastică mică, busturi, basoreliefuri, blazoane etc.

Portofoliu…


PATRIMONIU IMOBIL

Executăm servicii de restaurare și conservare a componentelor artistice din piatră, ceramică și stucatură din edificii istorice, atât din interior cât și din exterior.

Portofoliu…

CREAȚII ARTISTICE ȘI REPLICI ȘTIINȚIFICE

STUCATURA

Confecționăm stucaturi atât la comandă după modelele originale, cât și la cererea clientului cu modele personalizate.

Portofoliu…

STATUI ȘI SCULPTURI DE PLASTICĂ MICĂ

Realizăm creații artistice de tip statui, bust, basoreliefuri, sculpturi, blazoane, elemente sau componente arhitectonice: coloane, socluri, ancadramente, portaluri care sunt compuse din piatră, similipiatră, bronz și gips.

 

Portofoliu…

PLĂCI DECORATIVE DIN CIMENT / Terrazzo

Din pasiunea pentru arta trecutului am decis să intrăm pe piața decorativă, cimentul și pigmenții făcând parte din inspirația care ne ghidează. Uniți de această inspirație, am decis să producem plăci decorative din ciment, inventate acum 150 de ani de meșteșugarii timpului. Îmbinând metodele vechi de fabricare cu metodele moderne, încercăm să redăm frumusețea creată în trecut. Plăcile decorative din ciment sunt alcătuite din 3 straturi care conțin în diferite proporții un amestec de praf de marmură, ciment alb și pigmenți minerali. Toate aceste trei straturi sunt puse într-o matriță care la rândul ei este compactată de o presa hidraulică. Plăcile se pot personaliza cu diverse culori și modele.

CONSULTANȚĂ DE SPECIALITATE ȘI PROIECTARE

Suntem atestați de către Ministerul Culturii ca experți și specialiști pe elemente de piatră.

Prin intermediul serviciului de consultanță determinam degradările existente, intervențiile anterioare si venim cu propuneri specifice de restaurare si conservare.  De asemenea, putem realiza proiectarea integrală, care poate include documentații fotografice, releveele de degradări, analiza componentelor de piatra, soluțiile de specialitate propuse si nu numai.

Oferim consultanță de specialitate în domeniul restaurării monumentelor istorice de către personal atestat.

Realizăm proiecte ce conțin analiza preliminară în vederea identificării problemelor prezente pe un monument istoric și a cauzelor producerii acestora precum și oferirea de soluții specializate pentru remedierea degradărilor constatate dar și pentru prevenirea reapariției acestora.

Redăm viață trecutului prin inovație și perfecțiune

Cere o oferta